Uradi Sam Ear Cuff Ogrlica DIY Slika

URADI SAM | NAKIT X 5

Već ste imali priliku okušati se u „uradi sam“ projektima u kojima smo za vas pripremali prstenje, narukvice te ogrlice. Kako nam se bliže sve topliji dani, bliži se i proljetno čišćenje. Nakon rješavanja dosadnih, zimskih navika, pravo je vrijeme da se potrudite i uz malo novca i truda osvježite vlastitu kolekciju modnih dodataka. Ovoga smo puta za vas pripremili narukvicu, prsten, ukosnicu, ogrlicu te sve popularniju „ear cuff naušnicu“.

1. Na blogu Honestly…WTF pronašli smo vrlo zanimljivu pletenu narukvicu sa zlatnim maticama. Unatoč tome što izgleda komplicirano, ova narukvica vrlo je jednostavna za izradu.

Potreban materijal:
- paketić zlatnih matica
- kožne/platnene vezice (dužina i boja po izboru; dužina je namijenjena namotavanju od dva puta oko ruke)
- kopče

Tri vezice na vrhu zavežite u čvor. Pletite ih u klasičnu pletenicu kao da pletete kosu. Zatim na prvu vezicu dodate maticu i prebacite ju tako da stoji sigurno te ponovite postupak sa sljedećom vezicom. Isti postupak primjenjujte do kraja. Kada završite, pričvrstite čvorom te dodajte kopče.

Uradi Sam Narukvica DIY Slika

Uradi Sam Narukvica DIY Slika

Uradi Sam Narukvica DIY Slika

2. Na stranici iVillage pronašli smo odličan način kako napraviti mašna-prsten. Vrlo je jednostavno, a izgleda posebno!

Potrebno je:
- 20 cm žice (boja po izboru)
- kliješta

Omotajte žicu oko prsta ili predmeta debljine vašeg prsta dva puta. Najprije presavinite desni dio žice prema unutra tako da dobijete oblik jedne strane mašne. Postupak ponovite i sa lijevim dijelom žice. Potom uzmite kraj lijevog dijela i provucite ga kroz „rupu“, odnosno uho mašne tako da učvrštite centar. Ponovite postupak i sa desnim krajem. Odrežite višak žice te vrhove, po potrebi, prijeđite rašpicom da ne budu oštri.

Uradi Sam Prsten DIY Slika

Uradi Sam Prsten DIY Slika

Uradi Sam Prsten DIY Slika

3. Na blogu Haute 31 naletjeli smo na vrlo jednostavnu i posebnu ukosnicu.

Potreban materijal:
- obična ravna klip-ukosnica
- broš ili veći privjesak sa starog lančića
- ljepilo

Ako upotrebljavate broš, najprije uklonite iglu. Ukosnicu namažite ljepilom, na nju zalijepite privjesak/broš te pričekajte da se osuši.

Uradi Sam Ukosnica DIY Slika

Uradi Sam Ukosnica DIY Slika

4. Na blogu Honestly…WTF također smo pronašli i ogrlicu proljetnog karaktera, ali i vrlo jednostavnu za izradu.

Potrebno je:
- 30,5 cm trakice s kuglicama u boji po izboru
- 30,5 cm srednje tankog lančića
- 40-60 malih obruča
- 122 cm dugačka najlonska vezica u boji po izboru(poput onih za cipele)
- kliješta

Vanjski rub trakice s kuglicama povežite s lancem pomoću malih obruča (koristite se kliještima). Kada ih u potpunosti povežete, mali obruči će tvoriti „tunel“ duž lančića. Kroz taj „tunel“ provucite najlonsku vezicu i na rubovima ju spojite obučem za lančić i trakicu s kuglicama tako da ne ispada.

Uradi Sam Ogrlica DIY Slika

Uradi Sam Ogrlica DIY Slika

Uradi Sam Ogrlica DIY Slika

5. Blog Flounces and slashes predlaže kako izraditi vrlo popularnu „ear cuff naušnicu“ na vrlo jednostavan i jeftin način.

Potreban materijal:
- tvrdi karton
- škarice
- cirkoni i kamenčići
- lančić (dužina po izboru)
- dva „ear-clip-a”
- ljepilo

Karton izrežite u obliku uha. Zalijepite cirkone i kamenčiće na karton i pričekajte da se dobro osuše. Na stražnju stranu zalijepite „ear-clipse“, a zatim ih povežite lančićem koji ćete za „ear-clipse“ učvrstiti s dva mala obruča. Pričekajte da se sve dobro osuši.

Uradi Sam Ear Cuff Naušnica DIY Slika

Uradi Sam Ear Cuff Naušnica DIY Slika

Uradi Sam Ear Cuff Naušnica DIY Slika

Već smo se uvjerili da su „uradi sam“ projekti vrlo isplativi, potiču kreativnost i rezultiraju unikatnim nakitom baš po našem ukusu. Eksperimentirajte, igrajte se i zabavite, a pritom popunite svoju kutiju za nakit novim komadima te navijestite proljeće novim trendovima.

- Antonija Senjak

Leave a Reply